top of page

Kontorstäd checklista ✅

Hur städar man ett kontor?

Nyckeln till ett rent och välstädat kontor är planera in kontorsstäd ofta och noggrant. En tumregel är att investera minst 3 timmar i veckan där du dammsuger, dammar och moppar golven. I denna artikel går vi igenom steg för steg hur du städar ett kontor, vilken utrustning som behövs och vad du bör tänka på.


1. Samla ihop och förbered städutrustning:


Innan du börjar städa ditt kontor är det viktigt att säkerställa att du har rätt utrustning och material nära till hands.


Här en en checklista över utrustning som behövs för kontorsstäd:

 • Dammsugare

 • Dammservetter

 • Mopp eller kvast

 • Fönsterrengörare

 • Toalettrengöringsmedel

 • Rengöringsmedel för golv

Kom ihåg att följa alla säkerhetsriktlinjer och försiktighetsåtgärder när du använder rengöringsmedel, och se till att bära skyddsutrustning som handskar och mask om det behövs. Vi rekommenderar att du använder miljövänliga rengöringsmedel som är skonsamma mot både golv och natur.

2. Börja med att städa golven

Sopa eller dammsug golvet. Var extra uppmärksam på områden med dolda dammansamlingar som mattor, lister, under bord och stolar, samt bakom möbler. I värsta fall kan smuts och dammansamlingar orsaka permanenta skador på golvet, blir det fuktigt kan smutsen desstuom stanna kvar i golvsprickor.

3. Damma av ytor

Använd en dammduk eller dammspray för att damma av alla ytor, inklusive skrivbord, skåp, bord och hyllor. Damma helst med en fuktig trasa, då dammet fastnar bättre på en fuktig än en torr trasa.

4. Torka av ytor

Ta bort all kvarvarande smuts och bakterier genom att torka av alla ytor med en rengöringslösning och en mikrofiberduk. Avsluta med att torka torrt för att undvika fuktskador på möbler eller dylikt.

5. Rengör fönstren

Använd en fönsterrengöringsmedel och en mikrofiberduk för att rengöra fönstren (in- och utvändigt). Se till att ta bort eventuella fläckar och ränder innan du låter fönstret torka.

6. Rengör toaletten

Använd ett toalettrengöringsmedel och en skurborste för att rengöra toalettskålens insida. Torka av toalettens utsida med en rengöringslösning och en mikrofiberduk. Spola toaletten för att skölja bort eventuell rengöringslösning.

7. Desinficera specifikt utsatta områden

Använd en desinfektionsspray eller desinfektionsservetter för att rengöra områden som ofta berörs:

 • Dörrhandtag

 • Ljusbrytare

 • Tangentbord

 • Skåpsluckor

 • Knappar på bland annat kaffemaskin, mikrovågsugn, skrivare m.fl

8. Töm och städa papperskorgar

Töm alla papperskorgar, tvätta ur papperskorgen och sätt i en ny påse.

9. Moppa golven med golvrengöring

Använd en mopp för att svepa golven en sista gång med en miljövänlig golvrengöring. Tänk på att inte använda för stora mängder då det kan skada både golv och natur, det blir inte renare för att du använder mer rengöringsmedel.

10. Ställ tillbaka allt på sin plats.

Se slutligen till att allting återställs på sin rätta plats så att kontoret ser städat och organiserat ut. Vill du ha hjälp med regelbundet städ av ditt kontor?

Klicka här för en kostnadsfri offert

Vi återkommer inom 24h med ett skräddarsytt städschema och prisförslag som passar dina behov.

71 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page